Muistopussi

Muisti ja muistelu, sosiaalinen kanssakäyminen. 

Kassiin tai pussiin (voi olla myös esim. tuohikontti, jos sellainen löytyy), on kerätty erilaisia esineitä. Kaikki voivat olla esim. samalta aikakaudelta osallistujien lapsuudesta ja nuoruudesta tai aikuisiältä

-          Keittiön tarvekalut; vispilät, voiveitset, lusikat
-          Korut; helmet, rintakorut
-          Lelut; autot, nuket, nallet
-          Pienet soittimet; huuliharppu, huilu
-          Kuvat; valokuvat, lehtileikkeet, esim. Tuntematon sotilas– pelikortit
-          Talon esineet; avaimet, lukot 

Jokainen saa vuorollaan ottaa pussista yhden esineen ja kertoa, mikä se on, mihin sitä on käytetty ja onko itsellä muistoja siihen liittyen. Toiset voivat tämän jälkeen täydentää omilla muistoillaan ja kertomuksillaan. Ohjaaja jakaa puheenvuoroja.  Sisältö voi olla myös teemoitettu esimerkiksi juhlapäivään tai henkilöön liittyen. Tällöin kannattaa muistaa myös tuoksut, kosketusmuisti yms.

-          Vuosikymmen (40-luku, 50-luku)
-          Juhlat (pääsiäinen, joulu, itsenäisyyspäivä)
-          Kotiseutu
-          Lelut
-          Keittiö
-          Ulkotyöt