Henrikin tarina/Kotka-koti 

Henrik syntyi ns. vähän parempaan perheeseen kotkansaarelle 1937. Hänen isänsä oli johtajana lähistöllä sijaitsevassa tehtaassa ja äiti toimi opettajana. Henrik oli perheen vanhin lapsi ja tietysti hänen koulutukseensa oli mahdollisuus panostaa eri tavoin kuin vaikkapa lähistöllä sijainneiden satamatyöläisten perheissä. Ensin hänelle mietittiin uraa isänsä jalanjäljissä, mutta lopulta päädyttiin kuitenkin opettajan uraan. Niinpä hän teki koko elämäntyönsä Kotkan poikalyseon rehtorina. Hänet tunnettiin työssään jämäkkänä ja suoraselkäisenä miehenä.

Perhettä Henrikillä ei ainakaan toistaiseksi ole, ehtiihän sitä tosin vielä. Huhujen mukaan hän olisi aikoinaan saanut kovan kolauksen rakkauden rintamalla ja avioitumisaikeet jäivät sitten siihen. Kovasti mies tykkää kuitenkin tanssia ja onkin vakiovieras vaikkapa Kairon parketilla. Tiedä siis vaikka tilanne vielä muuttuisi. Henrik johtaa myös mieskuoroa Kotkassa.

 

HENRIK HURMAN TARINA/ Mäntyrinne

Henrik Hurma syntyi virkamiesperheeseen noin 55 vuotta sitten Kotkassa. Perhe oli ns. vähän parempaa väkeä, joka asui Hallassa vaaleissa puutaloissa. Jokaisella lapsella oli omat huoneet ja apulainenkin perheessä oli. Hänen vanhempansa olivat sen verran hyvin toimeen tulevaa väkeä, että he pystyivät lähettämään lahjakkaan poikansa opin tielle. Koulussa hän menestyi hyvin kaikissa aineissa. Lukuaineiden lisäksi liikunta, erityisesti ulkona liikkuminen, kiinnosti jo nuorena. Kovin sosiaalinen hän ei kuitenkaan ollut, enemmän jäykähkön oloinen.

Töihin hän pääsi jo heti kauppakoulun (?) jälkeen Hallan sahan konttoriin, jossa hän taitaa tehdä koko työuransa, mihin sitä enää vaihtaisi. Tarkka ja täsmällinen työ kun sopii hänelle. Jo nuorena miehenä hän osti myös jo pienen talon Tiutisen saaresta, olihan hän aina ollut tarkka rahan kanssa. Merellisellä kasvuympäristöllä oli varmaan osasyynsä siihen, että hänelle tuli rakkaiksi harrastuksiksi veneily ja kalastus. Hän hankkikin myös kesämökin meren rannalta, jossa hän aina mielellään vietti vapaa-aikansa. Syksyisin mökin ympärille levittäytyivät loistavat sienestys- ja marjastusmaastot, joissa Henrik viihtyy. Mieskuorolaulu vie myös aika lailla Henrikin aikaa, sillä hän on ollut kantavia voimia Hallan mieslaulajissa jo vuosikymmeniä. Toinen musiikkiin liittyvä lempiharrastus on tanssi. Henrik onkin usein nähty vieras niin talvisin Sammon talolla kuin kesäisin lähiseudun tanssilavoilla. Tanssitettaviahan Henrikillä on aina riittänyt onhan hän komean näköinen ja urheilullinen mies ja teräskunnnossa vieläkin.

Naimisiin Henrik ei ole vielä ehtinyt. Liekö vähän krantun sorttinen tai sitten etsiskelee vielä sitä oikeaa. No, tekemistä miehellä kyllä riittää. Usein hän matkustelee maailmalla. Virtaahan hänessä sama veri kuin serkullaan Severillä. Severin seilatessa vielä maailman meriä Henrik aina joskus meni häntä tapaamaan eri puolille maailman satamia. Nyt hän on reissannut enemmän tavallisilla seuramatkoilla; alkaa olla turvallisempaa ja helpompaa. Eikä tarvitse paljon mistään itse huolehtia. Yksi maailmanmatkaajaa auttava asia on innostus vieraisiin kieliin; englanti on hyvin hallussa jo kouluajalta ja viime vuosina hän on käynyt Kotkan opistossa opiskelemassa espanjaa.